Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze


PRODEJ VSTUPENEK Seasick Steve- Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000  koupit vstupenku na Seasick Steve- Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000 Ticketmaster

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Seasick Steve- Praha

Americký bluesman Seasick Steve se vrací po dvou letech do Prahy s novým albem „ A Trip a Stumble a Fall Down Your Knees“ (vychází v červnu 2024) a jak sám říká, je to album, na které je doposud nejvíc pyšný. Svérázný a nezaměnitelný Seasick Steve svými songy vypráví příběhy, které přináší život. Ostatně jeho vlastní patří v hudebním světě mezi ty nejvíc fascinující. Rodným jménem Steven Gene Wold se narodil v roce 1951. Na kytaru začal hrát už v osmi letech, ve třinácti utekl z domova, aby se toulal po Spojených státech. Živil se jako kovboj, námezdní dělník, přivydělával si jako muzikant i nahrávací technik ve studiích, stal se také hudebním producentem. Když k tomu přidáte bydlení na desítkách míst, cestování, toulání, vlastnoručně vyrobené nástroje a talent, výsledkem je nezapomenutelné blues, kterému naprosto uvěříte a propadnete. Seasickovo svérázné dřevní country punk blues nese všechny znaky samouctví. Syrový hlas i prstoklad vždy přizpůsoboval vlastnoručně vyrobeným kytarám z krabic od doutníků, plechovek, automobilových poklic nebo násad od krumpáčů – se třemi i jednou strunou. Hraje ale i na běžné kytary, banjo a mistrovsky ovládá slide. Svůj nejslavnější nástroj – The Three-String Trance Wonder – koupil v Mississippi od kamaráda, kterému ve stodole visel jako dekorace.
 
Slávu mu přineslo vystoupení v televizní show Live On Jools Holland v roce 2006. V domnění, že ho nikdo neposlouchá, odhodil na konci vztekle kytaru, jenže už následující ráno se kolem něj strhla lavina zájmu. Je to jeden z nejpozoruhodnějších průlomů v hudební historii. Američan usazený v Norsku v následujících letech vydával platinová alba, dvakrát získal nominaci na Brit Awards, vystupoval v londýnském Wembley i na největších světových festivalech, jako jsou Glastonbury či Roskilde. Již dvakrát svým strhujícím koncertem okouzlil návštěvníky festivalu Colours of Ostrava a v Praze na svých koncertech v Lucerna Music Baru vytvořil nezapomenutelnou atmosféru. Doprovází ho švédský bubeník Dan Magnusson.

Pořadatel

CLR Selection s.r.o. Přívozní 1054/2, 170 00, Praha 7, Holešovice, Česká republika


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Seasick Steve- Praha -Lucerna Music Bar Praha 1 Vodičkova 36, Praha 1 11000
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)