Úvod  -> Kulturní akce pro děti v Pardubickém kraji  ->  Kulturní akce pro děti ve Svitavách

MUZEUM DO ŠKOL A ŠKOLEK! Bude mobilní a vědomosti přiveze přímo k dětem.

Akce již proběhla

1.10.2021 - 30.11.2021

Akce již proběhla

TYLOVA 114


Aktuální Kulturní akce pro děti ve Svitavách




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce MUZEUM DO ŠKOL A ŠKOLEK! Bude mobilní a vědomosti přiveze přímo k dětem.

Naprostou novinku připravuje tento podzim poličské muzeum, které se rozhodlo přiblížit žákům a studentům témata z historie, národopisu či umění, a to prostřednictvím interaktivních výstav a speciálních vzdělávacích programů tím, že je přivezou přímo k nim!

 

Dlouhodobým cílem našeho muzea je přiblížit žákům a studentům témata z historie, národopisu či umění, a to prostřednictvím interaktivních výstav a speciálních vzdělávacích programů. Přestože uplynulé období spojené s Covid-19 změnilo mnohé, svého cíle se chceme držet i nadále. Proto tento podzim přicházíme s unikátním mobilním projektem MUZEUM DO ŠKOL A ŠKOLEK,“ uvádí autorka projektu a ředitelka muzea Mgr. Pavla Juklová.

Při výběru témat se vycházelo z pestrosti muzejních sbírek a zároveň bylo zohledněno jejich uplatnění ve školních vzdělávacích programech, aby byly přínosem a doplnily probíranou látku. První tři pilotní programy jsou zaměřeny na historii a umění. Délka jedné lekce je jedna vyučovací hodina, ale dá se rozšířit na dvě nebo doplnit tvořivou dílnou. Jednotlivá témata jsou zpracována pro mateřské školy, I. stupeň a II. stupeň základních škol. Program je vytvořen pro každou cílovou skupinu, liší se rozsahem informací i volbou výukových metod a je tak přizpůsoben úrovni znalostí a schopností žáků různého věku.

Základ celého projektu tvoří muzejní sbírky, respektive vybrané předměty, které mohou vyprávět, umí dokreslit historické události, přiblížit osobnosti našich dějin nebo jsou názornou ukázkou zručnosti a dovednosti našich předků. Dalším důležitým prvkem je aktivní poznávání podpořené volbou výukových metod, které staví na interakci, osobním prožitku a přímém kontaktu s vybranými předměty. Zejména hra a tvořivý přístup pak otevírají přirozenou cestu ke vzdělání,“ popisuje projekt jeho lektorka Mgr. Simona Valachová.

Více informací naleznete na www.cbmpolicka.cz


Další kulturní akce pro děti ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

zavoralova@muzeum.policka.org
http://www.cbmpolicka.cz