Úvod  -> Volný čas na Vysočině  ->  Volný čas ve Žďáru nad Sázavou

Masopustní gastrovečer- Zámek Žďár nad Sázavou

Akce již proběhla

26.02.2022

Akce již proběhla

Zámek Žďár nad Sázavou


Aktuální Volný čas ve Žďáru nad Sázavou


Čt

Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě (okres Žďár nad Sázavou)


330 Kč

Kecy a politika je podcast komentátora Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose. Současná politika pohledem dvou rozdílných osobností, kteří se nebojí říct své názory.Kecy a politika je podcast komentátora Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose, muže, který se čt...více

St

Jupiter klub, Náměstí 17, Velké Meziříčí (okres Žďár nad Sázavou)


450 Kč

Zábavná talk-show ženské trojice hereček a zpěvaček Sandry Pogodové, Jitky Asterové a Lindy Finkové míří do Velkého Meziříčí! Sandra Pogodová - Jitka Asterová - Linda FinkováZcela nová zábavná talk show ženské trojice hereček a zpěvaček Sandry Pogodové, Jitky ...více



Popis akce Masopustní gastrovečer- Zámek Žďár nad Sázavou

K únoru patří masopust... A k masopustu lahodné pochoutky, dobré pití a cimbálová muzika. To vše si můžete užít během zámeckého Masopustního gastrovečera s luxusní degustační večeří o šesti chodech.
Při tvorbě banket menu byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem i regionálním pivem.

BANKET  MENU:
Přípitek: Cider z Foroty (originální „cider“ z jabloňového sadu zámku Kinských)

Studený předkrm I: Aspik z uzeného vepřového kolene  s mozaikou z kořenové zeleniny

Studený předkrm II: Filírovaná kachní prsa připravovaná metodou „sous-vide“ na lůžku zázvorovo – medové červené řepy

Polévka: Kaštanové cappuccino s lanýžovým olejem

Teplý předkrm: Vepřový prejt podávaný se šouletem a fermentovanou cibulí

Hlavní chod: Pomalu pečený vepřový bůček servírovaný s domácími bramborovými noky (kapusta, slanina a cibule)

Dezert: Makové koblížky na švestkovém coulis doplněné vaječným  likérem

Káva a digestive: 

  • Espresso, cappuccino / Brazílie Santos (chuťové tóny: hořká čokoláda, sladké ovoce a arašídy) – výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka)
  • Jablkovice ŽUFÁNEK / osobitá výběrová ovocná pálenka z Boršic u Uherského Hradiště

Špičková piva a vína párovaná k jednotlivým chodům:

  • Bílá Dáma 12° – pšeničné, svrchně kvašený světlý ležák (pivovar Revolta ,Žďár nad Sázavou)
  • Pálava, 2019, polosuché (vinařství ILIAS, Pavlov)
  • Chardonnay 2018, suché (vinařství BÍZA, Čejkovice)
  • Naše červené, 2018-2019 – cuvée 4 odrůd “bordeux“, suché (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)                                               

Nealkoholické nápoje:

  • Džbány s vodou, citrusy a mátou    

Hudební doprovod:

Po celý večer bude hrát cimbálová muzika Klaret z Mikulova, v čele s primášem Jiřím Vrbkou.
Díky pěveckým kvalitám, tradičnímu nástrojovému obsazení (housle, klarinet, viola, cimbál a kontrabas) a individuálním schopnostem svých muzikantů se soubor zabývá jak tradičním folklorním repertoárem Moravy či Slovenska, tak i interpretací světových evergreenů nebo slavných operních, operetních i filmových melodií ve vlastních aranžmá.

Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské  Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga.

Logo Kolping

Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev.


Důležité informace:
  • Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual)
  • Kapacita je omezena na 60 míst.
  • Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
  • Místo konání: Freskové sály zámku
  • Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu.

Vstupenky:

  • Cena vstupného na Gastrovečer: 1 700 Kč / osoba
  • V případě koupě dvou vstupenek: 3 000 Kč / 2 osoby
  • Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, piva a vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
  • Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou.
  • Rezervace míst do 16. 2. 2022

Chci koupit vstupenku:

  • předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou
  • předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově
  • Vstupenky vám rádi zašleme i do emailu, stačí napsat na kohoutova@zamekzdar.cz.

Prodej vstupenek končí 16. 2. 2022 v 18.00.


Máte dotazy? Ráda Vám na ně zodpovím:

Eva Kulková

+420 603 210 321

events@zamekzdar.cz


Další akce pro volný čas ve Žďáru nad Sázavou
ULOŽIT SI TUTO AKCI

events@zamekzdar.cz
https://www.zamekzdar.cz/akce/masopustni-gastrovecer/

Masopustní gastrovečer- Zámek Žďár nad Sázavou -Zámek Žďár nad Sázavou