Úvod  -> Výstavy v Praze  ->  Výstavy v Praze

Klára Sedlo - Cože?, Praha - Troja

čtvrtek - neděle

14. 3. 2024 - 12. 5. 2024

18:00

Galerie U lávky, Povltavská 42/21

Cena:vstup volný

Uložit do Google kalendáře


Popis kulturní akce Klára Sedlo - Cože?, Praha - Troja

Klára Sedlo - „Cože?“

Jak to vypadá, když jsme zaplaveni pocity, sedneme si před bílé plátno a pustíme je ven?
Vztek, smutek, zoufalství, ale i štěstí, radost, nadšení…

To všechno mapuje Klára Sedlo na svých plátnech na výstavě s příznačným názvem Cože?


“Na začátku byla emoce!” říká autorka.

A taky slovo „Cože?“ To je totiž výkřik, který emoce často předchází, provází nebo doplňuje. Hlavně ty velké emoce a velké události. Na výstavě najdeme dokonce tři stejnojmenné obrazy - Cožeeeeeeeee I, II a III. Ty zachycují přepětí, vztek nebo zaskočení.
Umělkyně však na plátnech nezpracovává jen negativní pocity. Najdeme tu sice vyobrazenou i paniku, ale také nadšení či dětskou energičnost.

 

Na největším plátně objevíte poněkud složitější příběh.

Dva přátelé se zde v dalším životě bohužel, poněkud ironicky, inkarnovali do lišky a bažanta, a olejomalba je zachycuje v zápase na život a na smrt.

Výstava Cože zkrátka nabízí intenzivní zážitek. To, co sami můžeme prožívat, je zde zachyceno, znásobeno a zvětšeno, abychom tak mohli svoje vlastní emoce prozkoumat s odstupem.                                                                                K. S.

 

 

 

Klára Sedlo je absolventkou Akademie výtvarných umění v Praze. V letech 2014–2018 studovala malbu v ateliéru Michaela Rittsteina, v letech 2018–2020 v ateliéru kresby Jiřího Petrboka. Studium zakončila diplomovou prací s názvem Rituály a získáním titulu MgA.Žije a tvoří v Praze.

 

Aktivně vystavuje od svých studijních let. Na kontě má nejméně 30 sólových výstav a stejné množství skupinových. Svá díla vystavovala v České republice, Slovensku, Německu, Velké Británii, Itálii a Belgii. V roce 2019 byla mezi finalisty berlínské BBA Artist Prize a tentýž mezi finalisty MostynOpen21 ve Velké Británii. Sedlo je zastoupena ve více než stovce soukromých sbírek v České republice (např. sbírka manželů Lettenmayerových), Slovensku, Německu, Rakousku, Spojených státech a Austrálii. Roku 2022 knižně vydala povídku Lami. Současně se věnuje ilustraci knih a řadě jiných aktivit.


Uklidňující vjemy nečekejte, výstava je energická, expresivní a dívá se do nás všech.


Další výstavy v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057434829962

Klára Sedlo - Cože?, Praha - Troja -Galerie U lávky, Povltavská 42/21
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)