Úvod  -> Volný čas v Pardubickém kraji  ->  Volný čas v Pardubicích

Ingebrigt Håker Flaten (Exit)Knarr (NO/DK/US)- Pardubice

Akce již proběhla

28.04.2023

Akce již proběhla

Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice


Aktuální Volný čas v Pardubicích


So

Svojšice u Přelouče Svojšice u Přelouče (okres Pardubice)


950,-

FESTIVAL UVĚDOMĚNÍ Děti do 10 let (včetně) mají vstup zdarma.   Slevy ZTP ani jiné nejsou poskytovány.

Bývalá občanská plovárna, řekal Labe, Přelouč (okres Pardubice)


1 111 Kč

Záměr festivalu je, šířit vědomý styl života mezi lidi. Šířit nový a jiný způsob žití a pohled na život. Ukázat lidem, že "to" jde jinak. Stánky, workshopy, kapely i přednášejí...více

Food Boutique Monamy, Pardubická 233, Srnojedy (okres Pardubice)


249 Kč



Popis akce Ingebrigt Håker Flaten (Exit)Knarr (NO/DK/US)- Pardubice

Dobrodružná a strhující jízda ve vikingském člunu. Koncert sedmičlenné skandinávské superskupiny vedené fenomenálním norským basistou I. H. Flatenem. Jediné vystoupení v ČR!

Ingebrigt Håker Flaten je norský kontrabasista, baskytarista, improvizátor a skladatel, který patří k předním tvůrcům kreativní hudby od počátku 90. let nejen ve své vlasti, ale též v mezinárodním měřítku. Nejznámější je patrně z přelomového projektu Buggea Wesseltofta New Conception of Jazz, jako zakládající člen superskupiny Atomic nebo světově proslulého tria The Thing, které založil se saxofonistou Matsem Gustafsonem a bubeníkem Paalem Nilssenem-Lovem. K novému projektu přizval amerického kytaristu Jonathana Hornea a hlavně pětici mladých hudebníků patřících k nejzajímavějším personám na norské a dánské progresivní scéně. Projekt dostal název (Exit) Knarr, přičemž slovo knarr označuje tradiční vikingskou loď s vysokou rychlostí a odolností vůči bouřím. Hudba (Exit)Knarr má neuvěřitelně pestrou škálu poloh a nálad. Dokáže být seversky ponorná a zádumčivá, hard bopově šlapající, v emocionálně působivých melodiích až barokizující, jazzrockově řízná i freejazzově výbušná. V exponovaných momentech ansámbl vytváří opravdu nekompromisně hutný power tlak, který dokáže posluchače zvednout ze židle. Jediný koncert v ČR!!!


Další akce pro volný čas v Pardubicích
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Ingebrigt Håker Flaten (Exit)Knarr (NO/DK/US)- Pardubice -Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice