Úvod  -> Divadlo v Libereckém kraji  ->  Divadlo v Liberci

Dvořákův festival_ANTONÍN DVOŘÁK – RUSALKA

Akce již proběhla

21.8.2021

Akce již proběhla

Městské divadlo, Liberecká 5/1900, Jablonec nad Nisou - za městským divadlem (za nepříznivého počasí v divadle) JABLONEC NAD NISOU


Aktuální Divadlo v Liberci


Čt

Kino Varšava Liberec (okres Liberec)


290,-

Boomer hooligans se vrací v roce 2024 s novým programem a novou show! Staré tváře, nový program, nová tour a nové vtipy. Vstup na akci od 19:00 Slevy ZTP, TP nebo jiné nejsou poskytovány.



Popis kulturní akce Dvořákův festival_ANTONÍN DVOŘÁK – RUSALKA

Tereza Mátlová je operní i muzikálová zpěvačka. Vystudovala hru na flétnu, klavír a zpívala v Kühnově dětském sboru. Absolvovala operní zpěv na pražské Hudební akademii múzických umění v Praze a Bratislavě a stále se zdokonaluje u slavného pěvce a pedagoga Vladimíra Chmela. Zúčastnila se mnoha mistrovských kurzů, mimo jiné u prof. Helmutha Rillinga na stuttgartské Bachově Akademii. Hostuje v Národním divadle v Praze, v Severočeském divadle v Ústí nad Labem.

Lucie Hilscherová hostuje v Národním divadle v Praze, Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, Divadle J. K. Tyla v Plzni, Slezském divadle v Opavě, Státním divadle v Košicích a National theater Mannheim. Martin Šrejma absolvoval Pražskou konzervatoř ve třídě Jiřího Kotouče. Během studií se stal laureátem MPS Antonína Dvořáka v Karlových Varech (2002 a 2004), v roce 2004 mu byla udělena také cena Národního divadla v Praze. Vroce 2005 se stal sólistou Státní opery Praha, od roku 2012 je sólistou Opery Národní ho divadla v Praze.

Jaroslav Patočka studoval zpěv nejprve soukromě u předního sólisty Národního divadla v Praze, národního umělce a držitele ceny Grammy Václava Zítka. Později absolvoval Pardubickou konzervatoř. Jeho profesní kariéra započala v operním sboru Divadla F. X. Šaldy v Liberci a později v Pražském komorním sboru.

Zdeněk Klauda se od dětství věnoval skladbě, hře na klavír a na flétnu. Po absolutoriu hudebního gymnázia začal studovat obor dirigování u prof. Hynka Farkače na Akademii múzických umění, studium skončil v roce 2005. Od té doby je ve stálém angažmá v Národním divadle v Praze. Pravidelně je zván do prestižních evropských operních domů Bayerische Staatsoper Mnichov, Opera Valencia či Opéra national de Paris.

Účinkující:

TEREZA MÁTLOVÁ – Rusalka

LUCIE HILSCHEROVÁ – Ježibaba

MARTIN ŠREJMA – Princ

JAROSLAV PATOČKA – Vodník

ANITA JIROVSKÁ – Kuchtík

ROMAN JANÁL – Hajný, Lovec

ZDENĚK KLAUDA – klavírní doprovod

Koncert proběhne pod záštitou městského divadla v Jablonci nad Nisou


Další divadelní představení v Liberci
ULOŽIT SI TUTO AKCI

info@dvorakuvfestival.cz
https://www.dvorakuvfestival.cz/koncerty