Úvod  -> Koncerty na Vysočině  ->  Koncerty ve Žďáru nad Sázavou

DVA - koncert- Nové Město na Moravě

Akce již proběhla

29.06.2023

Akce již proběhla

Horácké muzeum, Vratislavovo náměstí 114, Nové Město na Moravě


Aktuální Koncerty ve Žďáru nad Sázavou


Čt

Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě (okres Žďár nad Sázavou)


200 Kč

Výjimečné turné, nový dvojvinyl, dokumentární film i série rozhovorů – to vše čeká fanoušky Ivana Hlase u příležitosti jeho životního jubilea už v první polovině roku 2024.V květnu (10. 5.) oslaví český písničkář a hudebník Ivan Hlas své sedmdesáté narozeniny....více

Ski areál Fajtův kopec 1741, 59401 Velké Meziříčí (okres Žďár nad Sázavou)


od 2.500,- Kč

FAJTFEST je metalový festival zaměřený převážně na Hardcore / Metalcore / Nu-Metal. Festival se koná v nádherném prostředí lyžařského areálu "Fajtův Kopec" v blízkosti Velkého Meziříčí...více

St

Kulturák NMnM, Tyršova 1001, Nové Město na Moravě (okres Žďár nad Sázavou)


600 Kč

V roce 2014 vydali Bratři Ebenové nové album Čas holin a zároveň oslavili 30 let od vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984). V době vydání alba „Malé písně do tmy“ působil...více



Popis kulturní akce DVA - koncert- Nové Město na Moravě

DVA je české hudební duo Báry Ungerové a Jana Kratochvíla, kteří jsou známí taktéž z Divadla DNO. DVA vznikli roku 2006 a do širšího povědomí vstoupili po vydání úspěšné desky Fonók v září 2008, za kterou si vysloužili nominaci na cenu Anděl v kategorii alternativní hudby.

Sami DVA říkají, že hrají „tango, kabaret, cirkus, popsongy, kuchyňský beatbox, freakfolk, akustické elektro a elektrické akusto ve dvouvrstvém balení“. Své první album Fonók označují za „folklór neexistujících národů“, navazující album HU (2010) zase za „pop z neexistujících rádií“. Pro jejich hudbu jsou totiž typické texty ve vlastních vymyšlených jazycích (někdy připomínající například němčinu, maďarštinu, švédštinu,…).

S úspěchy vystupovali v mnoha evropských zemích (Polsko, Norsko, Rusko, Německo, Francie, Itálie,…). Kromě běžných koncertů (často s videodoprovodem v podání Markéty Lisé a Magdaleny Hrubé ze skupiny Midi lidi) živě doprovázejí filmy (například Kabinet doktora Caligariho) či divadla (například taneční představení Emigrantes).

Zvláště v počátcích se pro DVA stal důležitým jejich profil na komunitní síti MySpace. „Přes MySpace profil proběhla většina hraní první rok. A často nás díky profilu na MySpace osloví někdo ze zahraničí,“ říkají DVA.

V roce 2012 vytvořili soundtrack k počítačové hře Botanicula (2012) Jaromír Plachého ze studia Amanita Design. Za něj také získali cenu Excellence in Audio Award na Festivalu nezávislých her v San Francisku za nejlepší hudbu ke hře (tzv. „herní Oscar“).


Další koncerty ve Žďáru nad Sázavou
ULOŽIT SI TUTO AKCI

DVA - koncert- Nové Město na Moravě -Horácké muzeum, Vratislavovo náměstí 114, Nové Město na Moravě