Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL, WOLFHEART, HIRAES- Praha

pátek

01.11.2024

MeetFactory Praha 5 Ke Sklárně 15, Praha 5 15000

Cena:1110 Kč

Uložit do Google kalendáře


PRODEJ VSTUPENEK DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL, WOLFHEART, HIRAES- Praha -MeetFactory Praha 5 Ke Sklárně 15, Praha 5 15000  koupit vstupenku na DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL, WOLFHEART, HIRAES- Praha -MeetFactory Praha 5 Ke Sklárně 15, Praha 5 15000 Ticketmaster

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL, WOLFHEART, HIRAES- Praha

DARK TRANQUILLITY jedna z nejvlivnějších melodických deathových kapel, které vznikly ve Švédsku na počátku 90. let. Spolu s In Flames a At the Gates vytvořili nový výbušný subžánr, který kombinoval intenzitu death metalu, využíval progresivitu a zasazoval chytlavé, melodické linky dvou kytar. Postupem doby se tzv. gothenburgský death metal asocioval i s gotickými vlivy, groovy riffingem, elektronikou nebo zapojením čistých zpěvů a dostal se atmosféricky na úplně jinou úroveň. DARK TRANQUILLITY trvale patří k nejpopulárnějším kapelám Evropy, které hrají po celém světě a které se svými alby šplhají na vrcholy prodejních i posluchačských žebříčků. V březnu 2020 si kapela prošla personálními změnami, kdy odešel zakládající kytarista Niklas Sundin. O deset dní později začala kapela nahrávat album a najala kytaristy Christophera Amotta a Johana Reinholdza, kteří s kapelou koncertovali od roku 2017. Aktuálně pracují na novém albu, které ponese název “Endtime Signals” a ke kterému kapely vydala první singl “The Last Imagination.” "Tématicky se album zabývá tím, kam směřujeme, co se v nás skutečně a zásadně změnilo a jak se s tím vyrovnáváme. V poslední době je těžké najít tu jiskru pozitivity a celým albem se prolíná pocit smutku. Nejen ve smyslu truchlení nad tím, co jsme ztratili v osobní rovině, ale také nad tím, kam nás naše oběti dovedly. Zejména skladba "The Last Imagination" to dovádí do logického konce a hovoří o tom, co po sobě zanecháváme a jak těžké je pro nás pochopit, že náš význam nemusí být takový, jaký jsme si představovali,” popisuje kapela chystanou třináctou desku, která vyjde v srpnu. Portugalští vlci MOONSPELL vznikli v roce 1992 a vydali 13 alb, kterými se nesmazatelně zapsali do povědomí evropské metalové scény – zejména dnes již legendárními alby „Wolfheart“ (1995) a „Irreligious“ (1996), které obsahovalo i jeden z největších hitů celých devadesátek - „Opium“.
 
MOONSPELL vedení charakteristickým hlasem Fernanda Ribeira do čtvrté dekády vstupují stále jako ambiciózní těleso, takže nehledíc na cokoli jiného než na svůj vlastní hudební vývoj několikrát obrátili svůj gothicmetalový sound - položený na základech deathu, doomu a blacku - naruby. Příkladem mohou být alba jako „Sin“, „The Butterfly Effect“ nebo „Extinct“. Melodic death metaloví WOLFHEART jsou známí pro své ledové příběhy o severském dědictví a jsou uznávaní jako jedna z nejrychleji rostoucích kapel na mezinárodní melodic death metalové scéně. Svou nově vydanou deskou "King Of The North, pokračují ve svém mrazivém vyprávění o bitvách a triumfech, a každá skladba z alba vypráví jiný příběh finské mytologie. Během pouhých dvou let si WOLFHEART upevnili svou pozici vydáním alba "Wolves of Karelia" (2020) a EP "Skull Soldiers" (2021), za což si vysloužili ocenění kritiků i fanoušků. Tato finská vlčí smečka vedená Tuomasem Saukkonenem je tak příslibem kvalitního severského „zimního“ metalu, charakteristickým svými originálními epickými melodiemi, neúprosnými, syrovými kytarovými riffy a dravým growlingovým vokálem.
 
Tuto “velkou trojku” doprovodí němečtí HIRAES, melodic death metalová formace s bývalými členy skupiny DAWN OF DISEASE a CRITICAL MESS. Do Prahy dovezou své druhé studiové album “Dormant” slibující brutální vokály zpěvačky Brit, a agresivní a přesto melodické kytarové riffy.

Pořadatel

Obscure Promotion s.r.o. Na Harfě 916/9a, 190 00, Praha 9, Česká republika


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

DARK TRANQUILLITY, MOONSPELL, WOLFHEART, HIRAES- Praha -MeetFactory Praha 5 Ke Sklárně 15, Praha 5 15000
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)