Úvod  -> Volný čas

Zhoubné životní scénáře- Online

Akce již proběhla

13.06.2023

Akce již proběhla

Microsoft Teams, videokonference, Online


Aktuální Volný čas


online akce


3 500 Kč

Dali jsme si kus práce a vymazlili pro vás on-line kurz k odměňpvání. Na co se můžete těšit?·     Praktický kurz, založený na principech a znalostech z různých společností,·     Školit budou experti s více jak 20 let Comp&am...více



Popis akce Zhoubné životní scénáře- Online

Možná to znáte. Celým životem se vám line stále stejný zdroj utrpení, často v různých formách a vy nevíte proč. Přáli byste si radši nebýt, chtěli byste dělat nové věci, ale „něco“ uvnitř vám v tom brání, připadáte si, že pro nikoho nejste důležití, nemůžete nikomu věřit, cítíte, že věci, co se vám dějí, nemůžete změnit, víte, že se můžete spoléhat jen a jen na sebe, jako by vám něco bránilo být šťastní atd.

Zhoubný životní scénář je životní plán zvolený v raném dětství, který umožňoval dítěti v té době (a dle jeho vidění světa) přežít a který pak vyústil v maladaptivní chování pokračující v dospělosti, tedy stručně řečeno ve zdroj utrpení pro daného dospělého člověka. Tím, že daný člověk podle takového scénáře žije skoro celý život, tak mu přijde „normální“ a ani o něm neví. Důsledky aplikace daného scénáře mu navíc neustále potvrzují platnost jeho dětského rozhodnutí.

U každého z takových scénářů jde však vystopovat okamžik prvotního rozhodnutí – prvního dne nového zbytku vašeho života. Bohužel, zhoubný se danému scénáři říká proto, že se vzápětí stává trvalým zdrojem stresu a úzkostí, konfliktních situací, omezování sebe nebo ostatních – zkrátka utrpení.

Jak takový zhoubný životní scénář vznikne? Podle čeho poznáte, že se díky němu pravidelně ocitáte ve slepé uličce? A kudy vede cesta ven? O tom všem si povíme víc v našem webináři!

Z WEBINÁŘE BUDE POŘIZOVÁN ZÁZNAM, KE KTERÉMU TAKÉ VŠICHNI ÚČASTNÍCI ZÍSKAJÍ PŘÍSTUP. POKUD NEMŮŽETE V ČAS KONÁNÍ WEBINÁŘE, NEVADÍ! VŠICHNI OBDRŽÍ TAKÉ PŘÍSTUP K NAHRÁVCE :) Zároveň na konci webináře bude záznam ukončen a bude prostor pro osobnější otázky a odpovědi mimo záznam!

A jak některé zhoubné životní scénáře vypadají?

  • Nebuď/Neexistuj – scénář, kdy cítíte, že by bylo lepší, kdybyste nebyli
  • Nebuď, kým jsi (holka/kluk) – možná, že jste se přeci jen měli narodit jako druhé pohlaví?
  • Nebuď dítě – když máte neustálou potřebu být ti rozumní a zodpovědní, ale možná vám občas schází lehkost bytí.
  • Nedospívej (zůstaň dítě, nebuď sexuálním objektem, neopouštěj mě atd.) – kdy je pro vás dospělý život tak nějak nesnesitelně těžký až nežádoucí
  • Nebuď blízký/Nikomu nevěř/Nemiluj – kdy se spoléháte hlavně na sebe, protože nikomu se nedá věřit, protože ostatní vás vždycky nakonec zraní
  • Nepociťuj (nebreč, neraduj se)/neciť to, co cítíš, ciť to, co já – kdy vnímáte, že vaše pocity tak nějak nikdy nejsou úplně adekvátní a že byste se měli cítit jinak.
  • Nebuď důležitý – kdy se sice snažíte, aby za vámi byla vidět odvedená práce, abyste byli ti nejdůležitější v místnosti, berete si až moc úkolů, ale ve finále si zas a znovu potvrzujete, že nemáte dostatečnou hodnotu.
  • Nikam nepatři – kdy se izolujete od ostatních, ale vlastně vám v tom není dobře, protože to není až tak úplně vaše přirozenost žít v osamění.
  • Nebuď zdravý/v pořádku – kdy se celý život vlastně nemáte moc v lásce a často cítíte i vztek a pomstychtivost vůči ostatním
  • Nebuď šťastný – kdy celý život vnímáte, že není úplně v pořádku, abyste se z toho, co vám přináší radost a potěšení úplně radovali a možná že není ani na místě, abyste si to „dopřávali“.

ULOŽIT SI TUTO AKCI

Zhoubné životní scénáře- Online -Microsoft Teams, videokonference, Online