Úvod  -> Slavnosti v Praze  ->  Slavnosti v Praze

Zabijačka v centru Prahy

Akce již proběhla

26.11.2022

Akce již proběhla

Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5


Aktuální Slavnosti v Praze


Pražský orloj, Staroměstské nám. 1, Praha 1 (okres Praha)


vstup zdarma

  Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně slavíme Nový rok 1. ledna? Proč nový den začíná o půlnoci? Ne vždy tomu tak bylo. Naši předkové se ve vnímání času více obraceli k pří...více



Popis kulturní akce Zabijačka v centru Prahy

Pražský Smíchov v sousedství Kinského zahrady provoní 26. listopadu zabijačkové pochoutky. Na tradičních jitrnicích s bramborem a se zelím, škvarkách, ale i prdelačce, tlačence a klobásách si návštěvníci pochutnají na dvorku Gabriel Loci, bývalého Kláštera sv. Gabriela.

Gabriel Loci otevírá své prostory pro pořádání jakékoliv zajímavé akce. Na podzim se zde konal již potřetí Designblok, největší designový festival ve střední Evropě, v rozlehlém areálu mají své ateliéry také začínající umělci. Pořádají se zde art festivaly, módní přehlídky, koncerty a prostory jsou často vyhledávané zahraničními a českými filmovými produkcemi. Okázalé sály, ale často i punkové prostory se hodí pro uspořádání firemních večírků, workshopů a eventů. Bývalý klášter spolu s kostelem, který je součástí areálu, je velmi populární pro konání svatebního obřadu a slavnostní hostiny. Místo v sobě propojuje historii a umění s často velmi netradičním pojetím a přináší tak návštěvníkovi jedinečný až magický zážitek.   

„Jsme velmi potěšeni, že se nám povedlo domluvit tuto pro město trochu netradiční akci a věříme, že u návštěvníků z blízkého a širokého okolí bude mít ohlas. Zabijačka zde bude mít premiéru a jsme rádi, že Gabriel Loci může tento zážitek tradičně vesnické zábavy v centru metropole zprostředkovat,“uvádí Magdalena Dvorská, manažerka Gabriel Loci.

Zabijačkové hody začínají v sobotu 26. listopadu od 11:30, konec je naplánován na 21:00. O hudební program se postará cimbálová muzika Michala Horsáka, k poslechu a možná i k tanci pozve návštěvníky od poledne do šesté hodiny večerní. Tak jako u tradiční zabijačky nebude chybět ani na dvorku Gabriel Loci něco na zahřátí, návštěvníci se mohou těšit na hruškovici, svařák, ale i pivo a víno. Pro děti budou v nabídce i teplé nápoje a koláče. Příjemnou hřejivou atmosféru bude zajišťovat několik venkovních ohnišť.

Pro zájemce budou probíhat v rámci programu kratší komentované prohlídky s baronkou Monicou Bubna-Litic, při kterých je seznámí s nejvýznamnějšími prostory bývalého kláštera sv. Gabriela, který je nejstarší a nejpozoruhodnější ukázkou beuronského umění na světě. Monica Bubna-Litic pochází ze staré šlechtické rodiny a s hraběnkou Gabrielou, která byla donátorkou smíchovského benediktinského kláštera, ji pojí příbuzenský vztah.


Další slavnosti v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

pokladna@gabrielloci.com
https://program.gabrielloci.com/program/zabijacka/

Zabijačka v centru Prahy -Gabriel Loci, Holečkova 106/10, Praha 5