Úvod  -> Festivaly v Jihomoravském kraji  ->  Festivaly v Hodoníně

XXI. Slovácký rok v Kyjově

Akce již proběhla

10. 8. 2023 - 13. 8. 2023

Akce již proběhla

Kyjov


Aktuální Festivaly v Hodoníně


So

Amfiteátr Pod Búdama, Vinařská, Mutěnice (okres Hodonín)


600 Kč

Při měsíčku na skleničku je krásná a poetická představa, kterou si můžete naplnit pod hvězdnou oblohou v jedinečném areálu vinných sklepů v Mutěnicích Pod Búdama 8. 6. 2024. Vinaři v tuto noc otevřou své sklepy a t...více

Amfiteátr Pod Búdama, Vinařská, Mutěnice (okres Hodonín)


990 Kč

Další ročník ojedinělého festivalu otevřených mutěnických sklepů s dvoudenním doprovodným hudebním multižánrovým programem se blíží. Festival Mezi Sklepy je akce, která nemá na Již...více

Čt

Fotbalové hřiště Javorník nad Veličkou (okres Hodonín)


650,-

Živé vystoupení kapel HARLEJ / INÉ KAFE / BASTARD.



Popis kulturní akce XXI. Slovácký rok v Kyjově

Slovácký rok – největší folklorní událost, která se stejně jako olympijské hry opakuje jen jednou za čtyři roky.

 

Brány královského města Kyjova se milovníkům tradic, lidové hudby, písní, tanců, a především skvělé zábavy otevřou příští rok v srpnu již pojedenadvacáté. Centrum kyjovského Dolňácka se opět po čtyřech letech stane Mekkou folkloristů z Čech, Moravy i zahraničí.

Tisíce účinkujících se během čtyř festivalových dnů představí ve více než třech desítkách pořadů. Průvod čítající 3000 krojovaných ze všech obcí regionu rozzáří kyjovské náměstí pestrými barvami bohatě zdobených krojů. Lidový jarmark ukáže fortel českých a moravských řemeslníků a letní vzduch se rozvoní tradičními dobrotami, vínem i domácí pálenkou. Bujaré zpěvy, doprovázené čarovnými tóny houslí a cimbálu, přeruší až vyzvánění kostelních zvonů, svolávající ke slavnostní nedělní mši, a dusot kopyt pod sedly jezdců Jízdy králů uhánějících tryskem od Skoronic k majestátní kyjovské radnici.

Zažijte to vzrušení, když stoupá k nebi vysoká a štíhlá májka na znamení začátku slavností, i pocit krásné nostalgie, když se v nedělním podvečeru kácí k zemi, a tři dny i noci tepající srdce Slovácka pomalu utichá. I Vám otevře Slovácko svou rozmanitou náruč a město Kyjov svou pohostinnost, i Vy budete na Slováckém roku upřímně vítáni.


Festivaly XXI. Slovácký rok v Kyjově 2023


Další festivaly v Hodoníně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

reditel@mkskyjov.cz
http://www.slovackyrok.cz/index.asp

XXI. Slovácký rok v Kyjově -Kyjov