Úvod  -> Volný čas

Webinář: Válka v Sýrii od revoluce po současnost- Online

Akce již proběhla

16.02.2022

Akce již proběhla

Live stream, online přenos, Online


Aktuální Volný čas




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava

Popis akce Webinář: Válka v Sýrii od revoluce po současnost- Online

Nejhorší válka 21. století! Humanitární katastrofa, zničená města, destabilizovaný region, strach. Sýrie se už jedenáct let zmítá v ozbrojeném konfliktu a už dávno to není jen konflikt Syřanů. Získejte pohled na situaci přímo z centra dění na další fázi války od zkušené novinářky Markéty Kutilové. Udělejte si přehled o tom, které mocnosti mají jaké zájmy v této válce. Proč je toto území tak důležité a o co jde ve válce, která začala jako boj za svobodu? Povstane znovu Islámský stát? Kdo jsou zahraniční bojovníci IS a jejich manželky? Kde jsou teď a co se s nimi bude dít? Reportérka Kutilová nám ukáže boj s IS na vlastní oči, ale přiblíží i příběhy obyčejných lidí ze Sýrie. 

 

Markéta Kutilová

začínala v roce 2012 jako redaktorka Lidových novin. Jako novinářka pracovala v rozličných afrických a asijských zemích. Zakládala misi Člověka v tísni v Kongu a projekty na pomoc znásilněným ženám a dětem. Jako novinářka pracovala v Kongu, Ugandě, Makedonii, Řecku, Švédsku, Srí Lance, Gambii, Senegalu či Kambodži. Posledních šest let dokumentuje válku s IS a válku v Sýrii, hlavní migrační trasy do Evropy nebo válku v Náhorním Karabachu. Společně s Lenkou Klicperovou podnikly dvanáct cest do Sýrie, pět do Iráku, jednu do Libye a tři do Náhorního Karabachu. Napsaly šest knih – Islámskému státu na dostřel I a II, Ve válce, Válka je mým osudem, S lékaři v přední linii a Poslední zapálí vesnici. Své reportáže publikuje hlavně v relaci Reportéři ČT a v časopisech Reflex a Echo. Spolupracuje však i s mnoha dalšími českými médii. Je spoluautorkou filmu Nezlomené a několika televizních reportáží oceněných Czech press photo. Věnuje se i přednášení pro školy a veřejnost. 

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 
  • Do webináře se lehce připojíte prostřednictvím kódu z vaší zakoupené vstupenky.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen poslouchat. 
  • Live stream webináře se vysílá přímo ve vašem internetovém prohlížeči na platformě Tootoot. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.
  • Šikovný video návod, jak spustit webinář, si můžete prohlédnout zde: bit.ly/tootootcz

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • Po odvysílání webináře vám bude po dobu 7 dní k dispozici jeho záznam.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

ULOŽIT SI TUTO AKCI

Webinář: Válka v Sýrii od revoluce po současnost- Online -Live stream, online přenos, Online