Úvod  -> Volný čas

Webinář: Tradiční suroviny a jídla našich předků- Online

Akce již proběhla

23.05.2021

Akce již proběhla

Live stream, online přenos, Online


Aktuální Volný čas


online akce


3 500 Kč

Dali jsme si kus práce a vymazlili pro vás on-line kurz k odměňpvání. Na co se můžete těšit?·     Praktický kurz, založený na principech a znalostech z různých společností,·     Školit budou experti s více jak 20 let Comp&am...více



Popis akce Webinář: Tradiční suroviny a jídla našich předků- Online

Kuchyňa nebola pre našich predkov iba priestorom, kde spoločne zasadali ku stolu, ale aj posvätným miestom opradeným zvykmi, obradmi či dokonca poverami. Aké arómy v bežné dni prevoniavali pradávne domácnosti a čo nesmelo chýbať na sviatočnom stole? Aké suroviny tvorili základ jedálnička našich predkov? Čo všetko z kulinárskej kultúry musela ovládať vydajachtivá deva a aké móresy platili pri stolovaní? Nahliadnite do receptárov prastarých materí a ponorte sa do jedinečnej histórie ľudovej kuchyne! Významná etnologička a historička, Katarína Nádaská, nám už tradične vo svojej fascinujúcej online prednáške hlbokou lyžicou naservíruje bohatú kašu informácií. Dozvieme sa, kto vymyslel desiatu a olovrant, zoznámime sa s históriou tradičných jedál, ako sú halušky či podplamenníky, a povieme si tiež o archaických surovinách a plodinách, ktoré sa na Slovensku v minulosti hojne pestovali a stálo by za to ich obnoviť, ale aj o starých odrodách ovocia či o bylinkách a jedlých kvetoch, ktoré naši predkovia hojne využívali.

 

Mgr. Katarína Nádaská, PhD.

je oceňovaná etnologička a historička, ktorá sa špecializuje na náboženskú etnológiu, etnomedicínu, mágiu a démonológiu, stredouerópske kontexty ľudovej kultúry a vizuálnu antropológiu. Vyštudovala odbor etnológia – história na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala nielen na svojej alma mater, ale aj na ďalších univerzitách. Absolvovala viacero vedeckých stáží na európskych univerzitách, pracovala ako kurátorka a literárna historička v Múzeu mesta Bratislava aj ako odborná vedecká pracovníčka v Divadelnom ústave v Bratislave. V súčasnosti pôsobí ako odborná pracovníčka v samospráve, venuje sa historickému poradenstvu pre oblasť masmédií a filmu, prednáša na viacerých univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je autorkou viacerých monografií, vedeckých štúdií a popularizačných článkov, a tiež spoluautorkou etnologických filmových dokumentov.  

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj                  telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické        vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes  který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání  akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen        poslouchat.  
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve          vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovede na často kladené otázky nájdete tu

 

 


ULOŽIT SI TUTO AKCI

 Webinář: Tradiční suroviny a jídla našich předků- Online -Live stream, online přenos, Online