Úvod  -> Volný čas

Via Czechia - Severní stezka- Online

Akce již proběhla

17.04.2021-31.12.2021

Akce již proběhla

Streamio, živé vysílání, Online


Aktuální Volný čas




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava

Popis akce Via Czechia - Severní stezka- Online

Nejdelší ucelená a zdokumentovaná trasa pro pěší, cyklisty i lyžaře postupuje napříč celou zemí!

Severní stezka je nejtěžší trasou ze stezek Via Czechia, vede severními pohraničními horami mezi nejzápadnějším a nejvýchodnějším bodem České republiky, její pěší varianta měří 1058 km a cyklistická 1140 km. Cestovatel Jan Hocek absolvoval celou trasu v roce 2020 pěšky i na kole a vnímal měnící se krajinu, architekturu, nářečí, nabídku jídel nebo třeba i lokálních piv. Severní stezka vede 18 pohořími a zeměpisnými celky, přes 8 chráněných krajinných oblastí, 2 národní parky a bezpočet přírodních rezervací a přírodních památek. Pokud tuto stezku zdoláte celou, vystoupáte na 50 tisícovek a stanete na nejvyšším, nejnižším, nejzápadnějším i nejvýchodnějším místě České republiky.

Přednáška vám detailně přiblíží celou trasu Severní stezky profesionálními fotografiemi a detailními mapami trasy. Dozvíte se zajímavosti o málo známých místech i autentické zážitky autora z vlastního putování. Součástí programu bude i krátké představení knihy Severní stezka - Českem od Západu k východu. Projekce bude přenášena online ve velmi kvalitním fullHD rozlišení na platformě Streamio, takže si jí můžete plně užít i na velkých televizních obrazovkách.

Délka přednášky: 120 minut

Jak to funguje: po zaplacení vám přijde na email unikátní kód a odkaz pro přehrání přednášky. Video je k dispozici do konce roku 2021.


Severní stezkou vás provede Jan Hocek, autor projektu Via Czechia, vystudovaný biolog a tělocvikář, průvodce, cestovatel, fotograf, a publicista. Navštívil přibližně 80 zemí světa od Grónska po Antarktidu a prošel většinu velkých světových treků na všech kontinentech.

O cestách po své domovině i v zahraničí publikoval řadu knih, které vždy bohatě doprovodil vlastními fotografiemi: Nejhezčí túry světa, Nejhezčí místa světa, Nejhezčí dobrodružné výpravy po Česku a Slovensku a 100 nejhezčích výletů po Česku a Slovensku. Knižního zpracování se letos dočkají i stezky Via Czechia, které ve dvou svazcích vydává přední české nakladatelství Euromedia.


ULOŽIT SI TUTO AKCI

Via Czechia - Severní stezka- Online -Streamio, živé vysílání, Online