Úvod  -> Kulturní akce pro děti ve Středočeském kraji  ->  Kulturní akce pro děti v Mladé Boleslavi

Vánoce na zámku Stránov s mikulášskou nadílkou

Akce již proběhla

05.12.2020

Akce již proběhla

Jizerní Vtelno 83


Aktuální Kulturní akce pro děti v Mladé Boleslavi




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce Vánoce na zámku Stránov s mikulášskou nadílkou

Upečme sladký pohádkový příběh a přijměte pozvání ke knížeti na zámek.

Chcete s námi prožít pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Toto přání se vám lehce splní v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den. Do příprav se také zapojíme. Kuchařce pomůžeme s pečením cukroví a ochutnáme její nadýchanou vánočku. Pomůžeme ozdobit vánoční stromeček, dozvíme se, proč máme na stole adventní věnec a jaká tradiční jídla se podávají. Společně s knížetem a kněžnou zapálíme adventní svíčku, rozkrojíme jablíčko a zazpíváme si vánoční koledu. Zavítáme i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomeneme, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobí malý dárek. Tušíte, jak nakonec dopadne láskyplný příběh z kuchyně?

 

 

Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra.

 

Program probíhá v den, kdy děti navštěvuje svatý Mikuláš, a není tomu jinak ani na Stránově. Stačí si v zámeckém parku projít pohádkový okruh plný úkolů, na jehož konci se setkáte se samotným Mikulášem, popleteným čertíkem a hodným andělem. K svátku svatého Mikuláše nepatří jen strach a obavy z našich hříchů, ale i odměna a hřejivá pochvala pro hodné a dobrosrdečné děti. A protože v každém dítěti dřímá něco dobrého, Mikuláš nás odmění sladkou nadílkou.

 

U Betléma v zámeckém kostele bude možné vyslechnout si vyprávění pastýřů o narození Ježíška. Navštívit můžete též historický jarmark. Nebudou chybět ani tvořivé dílničky pro šikovné ručičky. Navštívit budete moci i zámeckou kavárnu, kde si můžete vychutnat lahodnou kávu nebo čaj, zákusky či tradiční české buchty, které si brával Honza do ranečku, když vyrážel na zkušenou do světa.


Další kulturní akce pro děti v Mladé Boleslavi
ULOŽIT SI TUTO AKCI

projekty@ck2.cz
https://public.vanocenastranove.cz/