Úvod  -> Divadlo ve Zlínském kraji  ->  Divadlo v Kroměříži

Rusalka / 10.6.2022 / Arcibiskupský zámek v Kroměříži / 20:00

Akce již proběhla

10.6.2022

Akce již proběhla

Sněmovní nám. 1, 767 01, Kroměříž (Podzámecká zahrada, cca 60 m od budovy zámku)


Aktuální Divadlo v Kroměříži




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce Rusalka / 10.6.2022 / Arcibiskupský zámek v Kroměříži / 20:00

V příjemném prostředí Podzámecké zahrady zámku Kroměříž můžete zažít krásný a romantický večer s jednou z nejslavnějších a nejoblíbenějších oper v exkluzivním provedení předních českých pěvců, pojatou jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů – přírody a světa lidí. Toto nastudování Dvořákovy opery v originálním doprovodu klavíru a harfy si klade za cíl zdůraznit mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. Věříme, že v tomto neobvyklém uvedení si najdete i ty nejjemnější nuance geniálního díla.

Libreto: Jaroslav Kvapil
Režie: Jaromír Brych
Choreografie: Jiří Horák
Kostýmy, masky: Lukáš Bartoň

ÚČINKUJÍ


Rusalka: Tereza Mátlová je jednou z předních českých sopranistek, vyhledávanou především pro její široký repertoárový záběr, sahající přes muzikál, operetu až po mimořádně exponované operní role.

Princ: Peter Berger
Slovenský tenorista patří k pilířům Národního divadla v Praze a Brně, často hostujícím ve významných evropských a světových operních domech.

Vodník: Daniel Hůlka
Jméno Daniela Hůlky není třeba českému publiku představovat. Nesmazatelně se zapsal do historie českého muzikálu a s rolí Vodníka se vrací ke svým operním kořenům.

Ježibaba, Cizí kněžna: Ester Pavlů je představitelkou nastupující pěvecké generace, nedávno objevenou pražským Národním divadlem, ve kterém debutovala v titulní roli opery Carmen.

Hajný, Lovec: Vladimír Chmelo
Barytonista, který je pěveckým poradcem všech účinkujících sólistů, má za sebou dlouholetou mezinárodní kariéru vrcholící v Metropolitní opeře v New Yorku, ve které ztvárnil mimo jiné i postavu Hajného v opeře Rusalka, uváděnou přímým přenosem do kin celého světa.

Ahmad Hedar
Český klavírista syrsko-libanonského původu se krátce po absolutoriu HAMU stal jedním z nejvyhledávanějších pianistů zejména pro jeho mimořádnou muzikalitu a pěvecké vzdělání, které mu umožňuje dokonalou souhru se sólisty.

Markéta Doubravská
Významná česká harfenistka, působící v orchestru liberecké opery, je čerstvou držitelkou “Liberecké Thálie”. Má na svém kontě nespočet koncertních vystoupení a založila také harfové oddělení v ZUŠ Liberec.

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY


Představení se koná v prostředí Arcibiskupského zámku v Kroměříži, jež se nachází na adrese Sněmovní nám. 1, 767 01 Kroměříž (Podzámecká zahrada, cca 60 m od budovy zámku).

Parkování je možné přímo na Velkém náměstí v Kroměříži nebo na parkovišti Vejvanovského či Blahoslavova. Další parkoviště jsou kousek od zámku, pěšky do 10 minut od místa konání. Všem doporučujeme včasný příjezd, abyste nezmeškali začátek představení, které začíná ve 20:00 (areál bude otevřen od 19:00). Délka představení odpovídá 2,5 hodinám včetně půlhodinové přestávky. Akce pod širým nebem se koná za každého počasí. 

V místě konání pro vás máme nachystané prodejní stánky s občerstvením, nápoji a dobrým vínem.

DOPORUČUJEME
– včasný příjezd
– teplé oblečení (i když přes den může být teplo, v noci se ochladí)
– pláštěnku (deštníky nejsou z hlediska bezpečnosti povoleny)

GARANTUJEME
– V případě zrušení představení z důvodů nařízení vlády bude vstupné vráceno!
– V případě zrušení určitých míst z důvodu dodržení nařízených kapacit bude vstupné vráceno!
– Vždy se budeme řídit platnými vládními či hygienickými nařízeními.

Produkce: S PROMOTION s.r.o. a KVArt production s.r.o.

VSTUPENKY

Vstupenky je možné zakoupit v několika kategoriích:

ZÁKLADNÍ VSTUPNÉ:690 Kč
VSTUPENKY 2. KATEGORIE:590 Kč
VSTUPENKY 3. KATEGORIE:490 Kč
VIP VSTUPENKY: 1 700 Kč
ZTP, TP A ZTP/P: 299 Kč

V případě zájmu o větší počet vstupenek nebo o vstupenky na fakturu nás kontaktujte na e-mailové adrese radek_priputen@spromotion.cz

VIP PROGRAM
– začátek od 19:30
– welcome drink
– raut před představením i během přestávky
– nejlepší místa v hledišti
– deka na zahřátí
– pláštěnka
– dárek s sebou domů

ZTP, TP A ZTP/P
– Slevu pro držitele těchto průkazů poskytujeme na předem určená místa za jednotnou cenu 299 Kč. Na každé představení je vyhrazeno od 6 do 10 takových míst (většinou fialovou barvou).
– Pokud vstupenky "ZTP" za 299 Kč při výběru míst nevidíte, jsou vyprodány a slevu ZTP již není možné uplatnit. V případě vašeho zájmu o představení si můžete zakoupit vstupenky v plné výši.
– Držitel průkazu ZTP, TP a ZTP/P je povinen si s sebou na představení přinést svůj průkaz pro kontrolu, že jsou místo a sleva užívány správně. V opačném případě bude ze strany pořadatele nárokován doplatek ceny nebo neumožnění setrvat na představení.  

KDE DÁLE HRAJEME


Rusalka / 27.5.2022 / Frýdek-Místek
Rusalka / 31.7.2022 / Lednice
Rusalka / 5.8.2022 / Třeboň
Rusalka / 12.8.2022 / Stod


Další divadelní představení v Kroměříži
ULOŽIT SI TUTO AKCI

helena_ohralova@spromotion.cz
https://www.kulturapodhvezdami.cz/

Rusalka / 10.6.2022 / Arcibiskupský zámek v Kroměříži / 20:00 -Sněmovní nám. 1, 767 01, Kroměříž (Podzámecká zahrada, cca 60 m od budovy zámku)