Úvod  -> Divadlo

Pudl a pudr- Kardašova Řečice

Akce již proběhla

13.07.2023

Akce již proběhla

Státní zámek Červená Lhota, Červená Lhota 1, Kardašova Řečice


Aktuální Divadlo


Čt

Kino Sokol, Tovačovského sady 80, Moravské Budějovice ()


140 Kč

Hlavní hrdinka komedie Matka v trapu Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobré místo v reklamní agentuře, pracovní úspěchy, krásné, vzorné děti a její manžel je známý malíř. Na první pohled štěstí.Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželství, dobrou pr...více

St

Kulturní dům Drnholec Drnholec ()


550,-

MŮŽEM I S MUŽEM 2komediePODOBNOST SE SERIÁLEM SEX VE MĚSTĚ JE ČISTĚ NÁHODNÁ hrají: Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Eva Leinweberová, Dáša Zázvůrková VTIPNÁ AUTORSKÁ FÉRIE 4 žen, 4 archetypů, VZNIKLA Z POTŘEBY podívat se pravdě do očí… Co vše se odkryje a kolik sl...více

Čt

Kino Sokol, Tovačovského sady 80, Moravské Budějovice ()


140 Kč

Nová česká komedie s Barborou Polákovou a Lukášem Příkazkým v hlavních rolích nás zaveze na jednu (ne)povedenou dovolenou. Rodina se rozhodne vyrazit k moři nově zděděným obytným vozem, Broučkem. Cesta se zkomplikuje a dovolená neprobíhá tak, jak se plánovalo.



Popis kulturní akce Pudl a pudr- Kardašova Řečice

Pudl a pudr

aneb Fantastické počátky barokního divadla v Čechách

Muzikál Pudl a pudr roztančený v rytmu disco-opery diváky přenese do doby počátků barokního divadla v Čechách.

Jeden je básník, druhý skladatel. Poznali okázalost karnevalů, slávu komedie i lesk italské opery. Divadlo mají v srdci i pod kůží a k tomu podědili geniální talent. Ale co s ním v Praze sedmnáctého století? Poznejte s námi osudy bratrů, kteří potřebovali splatit otcův dluh, a proto (ne)ovlivnili dějiny českého barokního divadla.

„Barvitá encyklopedie divadla psaná zpěvem, tancem, a hlavně vyzrálým komediálním herectvím i pěvectvím,“ popsal divadelní kritik Vladimír Just.

 

  • režie: Petr Hašek

  • scénář a dramaturgie: Helena Koblischková

  • hudba: David Hlaváč a Tomáš Hanzlík

  • scéna a kostýmy: Jitka Nejedlá

  • choreografie: Martin Talaga

  • hrají: Petr Šmíd, Vojtěch Franců, Kristýna Matěj Dámová, Lucie Valenová, Michaela Váňová, Martin Bohadlo

 

O SOUBORU

Geisslers Hofcomoedianten

Geisslers Hofcomoedianten přes dvacet let tvoří současné hravé divadlo inspirované barokem. Neusilují ale o rekonstrukci původních barokních her a předloze dávají současný rozměr, objevují nadčasová témata, zapomenuté příběhy, odkazy slavných divadelních osobností a paralely mezi minulostí a současností. Od roku 2014 Geisslers pravidelně hrají na jevišti Divadla VILA Štvanice, kde také od roku 2015 pořádají festival pro rodiny s dětmi VILOmeniny. Od svého počátku jsou Geissleři součástí festivalu barokního divadla a hudby THEATRUM KUKS. Každoročně v létě vyráží soubor na turné napříč Českou republikou a pod hlavičkou Festivalu zámeckých a klášterních divadel oživuje místa s divadelní historií.


ULOŽIT SI TUTO AKCI

Pudl a pudr- Kardašova Řečice -Státní zámek Červená Lhota, Červená Lhota 1, Kardašova Řečice