Úvod  -> Výstavy v Jihomoravském kraji  ->  Výstavy v Brně

Přednáška Viktor Pivovarov: literární souvislosti jeho díla- Brno

Akce již proběhla

25.05.2022

Akce již proběhla

Dům Umění Města Brna, Malinovského náměstí 2, Brno


Aktuální Výstavy v Brně




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce Přednáška Viktor Pivovarov: literární souvislosti jeho díla- Brno

Viktor Pivovarov je nejen ilustrátorem řady významných literárních textů. Je zároveň umělcem s vytříbeným vztahem ke slovu a verbálnímu vyjadřování, jak o tom svědčí řada jeho textů a knih. V neposlední řadě se jeho výtvarná praxe často vyznačuje významným sklonem k vyprávění. Řada literátů jej významně ovlivnila, nebo je pojilo blízké přátelství trvající desítky let.

Co nám literární dimenze Pivovarovy tvorby prozrazuje o jeho tvůrčích principech a čím může tato rovina naše vnímání jeho díla upřesnit nebo obohatit? Na tyto otázky se přednáška snaží hledat odpovědi na základě konkrétních příkladů z umělcovy tvorby.

Přednášející: PROF. DR. TOMÁŠ GLANC

Přednáší na Curyšské univerzitě a na univerzitě v Basileji, zabývá se ruskou, českou a východoevropskou kulturou, literární a kulturní teorií, slavistikou, působí také jako kurátor a překladatel. V letech 2000 - 2003 pracoval jako ředitel Ústavu slovanských a východoevropksých studií na Filozofické fakultě Karlovy univerzity, 2005 - 2007 byl ředitelem Českého centra v Moskvě. Působil jako vědecký pracovník na univerzitě v Brémách (2007 - 2010) a jako hostující profesor na Humboldtově univerzitě v Berlíně. Autor, spoluautor nebo sestavitel řady knih a statí vydaných v Čechách, Rusku, Německu, Švýcarsku, USA a jiných zemích.


Další výstavy v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Přednáška Viktor Pivovarov: literární souvislosti jeho díla- Brno -Dům Umění Města Brna, Malinovského náměstí 2, Brno