Úvod  -> Divadlo v Praze  ->  Divadlo v Praze

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, Praha

čtvrtek - neděle

08.06.2023-18.06.2023

9:00

Holešovická tržnice, DAMU, Veletržní palác Národní galerie

Cena:500 Kč

Uložit do Google kalendáře


PRODEJ VSTUPENEK Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, Praha -Holešovická tržnice, DAMU, Veletržní palác Národní galerie

Popis kulturní akce Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, Praha

PQ je multižánrový a smyslový kulturní zážitek, který můžete zažít na vlastní kůži v termínu 8.-18. června 2023. Program PQ představí mezioborovou divadelní tvorbu skrze nejrůznější umělecké formy a média; divadelní architekturu, performance, světelný a zvukový design, kostým nebo nové technologie, a to od tvůrčích týmů z více než sta zemí celého světa.

Hlavní lokací a centrem celého 15. ročníku PQ, které už od roku 1967 prezentuje ta nejlepší díla scénografie z celého světa,  je Holešovická tržnice, několik částí programu proběhne také ve Veletržním paláci Národní galerie, na DAMU a ve veřejném prostoru.

 

Návštěvníci se mohou těšit na rozmanitý program rozdělený do 10 programových sekcí. Výstavu zemí a regionů diváci uvidí v Holešovické tržnici v halách číslo 11, 13 a 17, zatímco Studentská výstava bude letos poprvé v historii PQ venku, a to na Hlavním náměstí v tržnici. V průběhu celého PQ bude v hlavním sále Jatek78 probíhat PQ Talks, diskurzní projekt, který nabídne množství přednášek a diskuzí o současné světové scénografii. Ve Veletržním paláci pak budou moct návštěvníci zhlédnout dva výstavní projekty – Fragmenty II, které na příkladu scénografických modelů, maket nebo divadelních kostýmů oslavují rozmanitost tvůrčích přístupů, použití materiálů a manipulace s měřítkem a Výstavu divadelního prostoru, která představuje netradiční divadelní prostory a zkoumá, jakým způsobem fungují jako místa setkávání a vytváření nových komunit. Mezi další programové sekce patří PQ Studio, PQ Studio Stage, PQ Performance, které potkáte na mnoha místech Prahy ve veřejném prostoru i MHD nebo také PQ Dětem, kde najdou program rodiny s dětmi. Posledními dvěma sekcemi je Cena za nejlepší publikaci a 36Q°+H40, multimediální výstava a program workshopů zaměřených na jevištní technologie i digitální divadelní prostředí.


Vstupenky a Festival Passy na PQ2023

Na festival si můžete zakoupit jednodenní vstupenku na výstavy, se kterou máte vstup na všechny výstavní sekce PQ ve vnitřních prostorách. Studentská výstava a PQ Performance na místech pod širým nebem jsou zdarma. Dále nabízíme jednodenní, třídenní a jedenáctidenní festival passy, které také umožňují vstup na diskuzní program PQ Talks, vybrané projekty PQ Studia a slevu na inscenace v rámci programu PQ Studio Stage na DAMU.

Vstupenky i Festival Passy jsou nyní v prodeji. Festival Passy zakoupíte i na místě v centrální hale PQ v Holešovické tržnici.


Divadlo Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, Praha v červnu 2023


Další divadelní představení v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

pq@pq.cz
http://pq.cz

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, Praha -Holešovická tržnice, DAMU, Veletržní palác Národní galerie
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)