Úvod  -> Výstavy v Jihomoravském kraji  ->  Výstavy v Brně

Petr Veselý / David Možný / Kristián Németh- Brno

Akce již proběhla

13.05.2021-14.08.2021

Akce již proběhla

Fait Gallery, Ve Vaňkovce 2, Brno


Aktuální Výstavy v Brně




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis kulturní akce Petr Veselý / David Možný / Kristián Németh- Brno

Vstupenku lze použít kterýkoli den v rámci otevírací doby, kromě některých vybraných doprovodných programů. 

Pro aktuální informace sledujte naše webové a facebookové stránky.

___________________________________________________________________

 

PETR VESELÝ / NŮŽ V KREDENCI

Fait Gallery

Kurátorka: Barbora Kundračíková

 

Petr Veselý zachází se slovem stejně přirozeně jako s obrazem. Obojí odvíjí od průsečíku viděné/řečené, dotýkané/myšlené. Zdánlivou lehkost spojení přitom vyvažuje tíže hmotného, ke které se vždy vrací a v níž svou práci ustavuje. Pokud je tvůrčí proces chápán jako ten, při němž je význam vrstven, je jeho tvorba ztělesněným paradoxem, dokladem radikálního ubírání. Ukazuje přitom, že omezená pozice pozorovatele nemusí znamenat stejně omezenou prezentaci věci, tím spíše její nepochopení.

Výstava představuje aktuální tvorbu brněnského malíře, básníka, pedagoga, kurátora a autora řady rozhlasových scénářů. Zasazuje ji však do kontextu jeho celoživotní působnosti a poukazuje na konstanty, které jsou jí vlastní.

 

DAVID MOŽNÝ / BLINK OF AN EYE

Fait Gallery MEM

Kurátor: Pavel Švec

 

Umanutě precizní zpracování s akcentem na detail. Důraz na přímou, smyslovou zkušenost a až fyzické působení na diváka. Kontinuálně rozvíjený sugestivní rukopis, inspirovaný spíše osobní fascinací než zájmem o aktuální trendy současného umění. Spektakulárním způsobem sdílené pochybnosti o zřetelnosti hranic mezi skutečností a iluzí, mezi strojovými algoritmy virtuálního prostředí a fluidní realitou, kterou jsme obklopeni mimo dosah monitorů a displejů svých chytrých zařízení. To jsou stěžejní atributy tvorby Davida Možného, umělce, který se etabloval především jako autor digitálně animovaných videí a videoinstalací.

 

KRISTIÁN NÉMETH / WARM GREETINGS

Fait Gallery PREVIEW

Kurátor: Michal Stolárik

 

Samostatná výstava Warm Greetings představuje aktuální směřování tvorby slovenského vizuálního umělce Kristiána Németha, kterou charakterizuje přirozené spojení intimních témat a univerzálního obsahu. Autor se nebojí institucionální kritiky, kterou kamufluje symbolickým výtvarným jazykem inspirovaným a vyňatým z běžné reality. V projektu Warm Greetings se zaobírá tematikou nadřazené moci, neovlivnitelnými externími zásahy, společenskými normami, tlakem a očekáváními působícími na jednotlivce či kolektiv v současném světě. Formou minimalistických fyzických gest a zásahů vytváří – v kompozičně a dynamicky vyváženém výstavním environmentu – artefakty rozvíjející vokabulář osobní symboliky.


Další výstavy v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Petr Veselý / David Možný / Kristián Németh- Brno -Fait Gallery, Ve Vaňkovce 2, Brno