Úvod  -> Volný čas na Vysočině  ->  Volný čas v Jihlavě

Od Krkonoš k Jadranu Jan E. Svatoš (Cestovatelé Kino Polná)- Polná

Akce již proběhla

18.10.2022

Akce již proběhla

Kino Polná, Zámek 485, Polná


Aktuální Volný čas v Jihlavě




Zatím neexistuje žádná akce s parametry koncert, festival, divadlo, ani výstava 2024

Popis akce Od Krkonoš k Jadranu Jan E. Svatoš (Cestovatelé Kino Polná)- Polná

Cestovatelský stand up režiséra dokumentárního filmu AŽ ZAŘVE LEV, nejen o cestách při jeho natáčení. Podzimní cyklus CESTOVATELÉ KINO POLNÁ.

---

Jan Eliáš Svatoš je držitelem prestižní ceny JADE KUNLUN Special Jury Award a Speciální ceny poroty na Włodzimierz Puchalski International Nature Film Festival (WFO Lodž, Polsko), kterými mezinárodní porota ocenila jeho dokument divoČINY. Je autorem více než 10 dokumentárních filmů, z nichž většina soutěžila na mezinárodních filmových festivalech. Bydlí a tvoří v Praze, rodák z Nového Města na Moravě, absolvent FAMU, FSV Univerzity Karlovy a FAMO v Písku. 

Jaký je příběh krále Přemysla II. Otakara a našeho prvního velkého cestovatele, poutníka Odorika z Pordenone, kterému se přezdívá český Marco Polo?
V této diashow se dozvíte nejen detaily z natáčení dokumentárního filmu AŽ ZAŘVE LEV (2022, Jan E. Svatoš), ale také řadu pozoruhodností o středověku. Je to sice doba vzdálená 700 let, ale i v ní posílaly upomínky za nezaplacené faktury, šířily fakenews nebo lidé vyrývaly do zdi první grafitti. Napovíme, co překvapivého Odorik našel na konci světa a co ho šokovalo v Tibetu. Dozvíte se, kdo mu ukradl jeho cestopis nebo proč se nedochovalo datum narození největšího přemyslovského krále.

KDO TO MÁ NA SVĚDOMÍ:

Akci organizuje spolek FAJRO z.s. www.fajro.cz

PRAKTICKÉ INFO:

Vstupné 130 Kč v předprodeji nebo 150 Kč na místě.

Změna vyhrazena.


Další akce pro volný čas v Jihlavě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Od Krkonoš k Jadranu Jan E. Svatoš (Cestovatelé Kino Polná)- Polná -Kino Polná, Zámek 485, Polná