Úvod  -> Volný čas v Pardubickém kraji  ->  Volný čas ve Svitavách

MUZEJNÍ CESTY ZA UMĚNÍM SLAVÍ 25 LET!

Akce již proběhla

1.10.2020 - 31.1.2021

Akce již proběhla

Tylova 114, Polička


Aktuální Volný čas ve Svitavách


Po

Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy (okres Svitavy)


360 Kč

Screamersáci v trysku staletí! Zábavná travesti-divadelní show, ve které se s námi vydáte na strhující jízdu časem. Vždyť každá doba - minulá, současná i budoucí - nám může nabídnout mnoho důvodů k smíchu. Zapomeňte tedy na starosti všedních dnů a pojďte se s námi ba...více

Po

Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy (okres Svitavy)


490 Kč

Show "JÁ SU JÁ" exkluzivně ve speciální limitované tour po České republice. Čekají vás historky o mém životě, prostor na otázky na tělo, autogramiáda, focení a mnoho dalšího...více



Popis akce MUZEJNÍ CESTY ZA UMĚNÍM SLAVÍ 25 LET!

Oblíbené a vyhledávané autobusové zájezdy s názvem Cesty za uměním, zahájilo Městské muzeum a galerie Polička v roce 1995. Za těch 25 let se podařilo uskutečnit 44 zájezdů a navštívit tak mnoho památek a zajímavých míst naší země.

 

„Jednalo se o cesty tematicky zaměřené na určité slohové období. Během uplynulých ročníků se podařilo zahrnout všechny slohy a patrně i všechny stavební typy. Při 44 zájezdech jsme navštívili 74 lokalit. Vždy bylo snahou představit nejenom významné památky a to včetně staveb ze seznamu UNESCO, ale i objekty opomíjené. Chtěli jsme v daném místě ukázat i něco navíc. Běžně nepřístupný úsek či objekt a to za spolupráce s místními správci či odborníky. Cílem bylo umožnit zájemcům o památky a dějiny umění poznání bohatého kulturního fondu naší země,“uvádí historik umění David Junek.

 

„Například v katedrále sv. Víta se nám podařilo navštívit i triforium, což je královský ochoz pod horními okny se slavnými reliéfy králů, o němž se v tisku psalo, cituji: Na Pražském hradě bude vystaven realistický model ochozu. Na skutečný se nikdy nedostanete. V roce 2003 jsme navštívili oceňovanou současnou vilu v Praze Nebušicích, od arch. Stanislava Fialy z roku 2001, jejíž majitel provázel obydleným domem 45 účastníků zájezdu,“s úsměvem dodává.

 

V rámci výročí vydalo muzeum brožuru, která představuje všechny zájezdy a může být určitým kurzem dějin umění, ale zároveň se může stát inspirací, kam se vydat na zajímavý výlet v naší vlasti.


Další akce pro volný čas ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

https://www.cbmpolicka.cz