Úvod  -> Film v Praze  ->  Film v Praze

Moudrost traumatu - promítání filmu a beseda s režiséry- Praha

Akce již proběhla

24.05.2022

Akce již proběhla

Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha


Aktuální Film v Praze


Po

Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha (okres Praha)


99 Kč

Pop in Symphony: The Epic Symphonic ShowBohemian Symphony Orchestra Prague představí to nejlepší z popové hudby ve Smetanově síni Obecního domu v Praze 22. dubna 2024 ve 20:00.Se svým programem Pop in Symphony míří na pódium nejprestižnějšího koncertního sálu v Čechách renomovan...více

Po

Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha (okres Praha)


99 Kč

The Gaming Music Live Vol. 2Bohemian Symphony Orchestra Prague představí ve Smetanově síni Obecního domu v Praze 10.6.2024 pokračování úspěšného projektu The Gaming Music Live. To nejlepší z hudby videoher bude provázet unikátní video projekce a světelná choreografie.Se svým prog...více



Popis akce Moudrost traumatu - promítání filmu a beseda s režiséry- Praha

Promítání a beseda s režiséry filmu: Zaya a Maurizio Benazzo 

Trauma je neviditelná síla, která formuje náš život. Formuje to, jak žijeme, jak milujeme a jak dáváme světu smysl. Je to kořen našich nejhlubších ran,“ říká hlavní protagonista filmu Dr. Gabor Maté, kanadský lékař maďarského původu, proslulý odborník na závislosti, trauma, jeho léčení a vývoj osobnosti v dětství. Ve filmu nabízí nový pohled na svět, v němž žijeme, i na nás samotné. Gabor Maté je ale hlavně nesmírně moudrý a laskavý člověk, který se nebojí mluvit o svém vlastním traumatu, stigmatizaci a o svém závislostním chování.

A nastiňuje vizi: společnost informovanou o traumatu, v níž se rodiče, učitelé, lékaři, politici a právníci nezabývají opravováním chování, stanovováním diagnóz, potlačováním symptomů a odsuzováním, ale místo toho se snaží porozumět příčinám, z nichž ve zraněné lidské duši vzniká znepokojivé chování a nemoci.

Po promítání bude následovat cca 30 minutová beseda s režiséry filmu Zayou a Mauriziem Benazzo. Film je v anglickém jazyce s českými titulky. Překlad besedy do češtiny je zajištěný. 


Další film v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Moudrost traumatu - promítání filmu a beseda s režiséry- Praha -Komunitní centrum Unitaria, Anenská 186/5, Praha