Kulturní zařízení


  

Žluté lázně

Adresa:
Podolské nábřeží 1184/3, Praha
Praha
GPS:50.04856800,14.41420400

Praha > Kulturní akce Praha

Multifunkční sportovně-relaxační areál v těsné blízkosti centra Prahy. Provozujeme beachvolejbalové kurty, hřiště pro petanque, půjčovnu lodí. Sezení pro více než 2400 osob, teplá i studená kuchyně, rychlé občerstvení, pravidelný kulturní program.

Historie areálu Žluté lázně sahá až do roku 1910, kdy představoval pro Pražany a návštěvníky hlavního města kultovní místo, kde se scházeli za reakreací, odpočinkem a sportem. Největší slávu zažívaly Žluté lázně mezi 30. až 60. Lety minulého století.
Právě v době, kdy do lázní chodil hrát nohejbal Pepi Bican (slavný česko-rakouský fotbalista) a opalovala se zde svůdná Olga Schoberová (česká herečka, často přirovnávaná k Brigitte Bardotové), se tento areál stal velmi navštěvovaným a oblíbeným místem.
V roce 2002 byly Žluté lázně zdevastovány ničivou povodní. O tři roky později se stala novým provozovatelem Žlutých lázní akciová společnost Taiko. Po rozsáhlé rekonstrukci a modernizaci v roce 2005 se areál o rozloze 35 000 m2 proměnil v multifunkční sportovně-relaxační centrum určené všem věkovým kategoriím.
Tento areál dokáže nabídnout zájemcům bohaté možnosti atraktivního pobytu i pohybových aktivit v jedné z nejkrásnějších přírodních lokalit na břehu Vltavy v Praze.

Kulturní akce Žluté lázně

Strana:

Žluté lázně Praha 4 Podolské nábřeží 3, Praha 4 14000 (okres Praha)


950 Kč

Informace The Dead South + Ivan Mládek a Banjo Band + Corb Lund The Dead South, Ivan Mládek a Banjo Band, Corb Lund - jsou skvělí interpreti v country stylu, kteří společně zahrají 4. června 2024 v pražských Žlutých lázn&iac...více

Žluté lázně Praha 4 Podolské nábřeží 3, Praha 4 14000 (okres Praha)


890 Kč

  Informace   Volný jako paruka, která přesahuje tělo, hlavu a blíží se k oblakům. Devendra Banhart se vrátí do Prahy Ačkoliv se může zdát, že je hudba Devendry Banharta psaná s mimod...více


Strana:
Kulturní zařízení v Praze
Kulturní zařízení v Praze
Seznam všech kulturních zařízení