Úvod  -> Festivaly v Pardubickém kraji  ->  Festivaly ve Svitavách

Jazzpot 2023 - Celý festival- Svitavy

Akce již proběhla

14.04.2023-15.04.2023

Akce již proběhla

Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy


Aktuální Festivaly ve Svitavách


Rybník Rosnička, U Rosničky, Svitavy (okres Svitavy)


940 Kč

HUDEBNÍ FESTIVAL SOUČASNOSTI13. ROČNÍK28. 6. 2023 – 30. 6. 2023________________________Rosnička je o bourání stereotypů, o vymezení proti všednosti a o zprostředkování pohledu mimo zájem mainstreamových médií.Jste zde správně, pokud máte otevřené uši, máte rádi progresivn...více

Fotbalové hřiště Polička Polička (okres Svitavy)


750,-

Tradiční dvoudenní festival spojený s fotbalovým turnajem Den fotbalu Polička 2024- Yzomandias, Divokej Bill, Walda Gang, Pokáč, Sima, Komunál, Ben Cristovao, Poletíme? Anna K.

So

Sportovní areál za Sokolovnou, Trstěnická 982, Litomyšl (okres Svitavy)


249 Kč

Největší pohádkový festival KINDERLAND míří do Litomyšle! ❤️ KINDERLAND je kouzelné místo, kde Vaše děti konečně zažijí své oblíbené pohádkové postavičky na živo! A ...více



Popis kulturní akce Jazzpot 2023 - Celý festival- Svitavy

Vstupenka na dva hlavní koncerty v rámci festivalu Jazzpot 2023.

14. 4. v 19:00 Fabrika - Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi

15. 4. v 19:00 Fabrika - Dan Bárta & Illustratosphere

 

Nikol Bóková Quartet

Nikol Bóková, držitelka hudební ceny Anděl v kategorii jazz za album Prometheus, je brilantní klavíristka a skladatelka, která ve svém umění silně přesahuje hranice hudebních světů. Její tvorba čerpá z celoživotního studia klasické interpretace a spolu s tím kombinuje prvky jazzu, popu, moderního rocku a minimalismu.

Své poslední album Elements, které přijede představit, začala skládat jako sólovou desku, stojící čistě na klavíru. „Když jsem měla prakticky připravených asi sedm skladeb, tak jsem ve věci jménem A Diamond Substance začala slyšet kontrabas. Pak jsem někde zase začala zřetelně slyšet Michała Wierzgońe na bicí nebo Davida Dorůžku na kytaru. Všechno začalo růst a já začala cítit, že to nebude sólová deska,“ říká Bóková. Výsledné dílo je tedy ukotveno v jazzu, ale bohatě čerpá také z klasické hudby, post-rocku a minimalismu.

Krom obvyklých spoluhráčů, kterými jsou Michał Wierzgoń (bicí) a Martin Kocián (kontrabas), přijede s Nikol i kytarista David Dorůžka, který studoval skladbu a improvizaci na Berklee College of Music a hrál s takovými jmény jako např. Jorge Rossy nebo Tiger Okoshi.

www.nikolbokova.com

 

Sisa Fehér & KHI

Zpěvačka a multiinstrumentalistka Sisa Fehér nám přijede představit svoje poslední album „KHI“, které nahrála v Kodani při studiu prestižního magisterského oboru European Jazz Master v roce 2021. Doprovodí ji šestičlenný ansámbl složený z předních hudebníků československé jazzové scény: Vojtěch Procházka (piano), Miloš Klápště (kontrabas), Marek Urbánek (bicí), Oskar Török (trubka), Miroslav Hloucal (křídlovka) a Štepán Janoušek (trombón).

Pro celé album je určující netradičně složená dechová sekce, která vytváří nádherně měkký a občas až syntezátorový harmonicky efekt a originálně tak dobarvuje kompozice založené na basových rifech. To vše je pak ideálním podkladem pro vášnivý až syrový zpěvácký projev Sisy Fehér.

www.sisafeher.com

 

Dan Bárta & Illustratosphere / Němá éra tour

Dan Bárta, jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí, se zapsal v devadesátých letech do širokého povědomí s kapelou Alice a účinkováním v muzikálu Jesus Christ Superstar. Stal se také neodmyslitelnou součástí kapely J.A.R. V roce 2000 překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou vydal dosud pět řadových alb. Kapela přijede ve složení: Filip Jelínek (klávesy), Miroslav Chyška (kytary), Martin Valihora (bicí) a Robert Balzar (basová kytara, kontrabas). Koncertní turné v roce 2023 bude věnováno především návratu k dlouho vyprodanému debutovému eponymnímu albu, které znovu vychází v reedici. Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již více než dvacet let!

danbarta.cz

 

V rámci festivalu proběhne 15. 4. od 15:30 i koncert kapel XXLive a Blue Apple v parku nebo alternativním klubu Tyjátr Svitavy (v případě nepříznivého počasí).  Koncert je zdarma pro všechny návštěvníky.

Více o festivalu na kultura-svitavy.cz/jazzpot


Další festivaly ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Jazzpot 2023 - Celý festival- Svitavy -Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy