Úvod  -> Film v Praze  ->  Film v Praze

Festival studentský filmů FOFR- Praha

Akce již proběhla

26.05.2023-27.05.2023

Akce již proběhla

Kino Kavalírka, Plzeňská 210, Praha


Aktuální Film v Praze


Út

Velký Mlýn, U Českých loděnic 40/6, Praha (okres Praha)


250 Kč

Přijďte se zanořit do Saharské pouště a nechat se dotknout autentickými příběhy tří odvážných poutníků na cestě ke své hluboké pravdě a ke své duši. Po filmu bude následovat diskuze s průvod...více

Po

Obecní Dům, nám. Republiky 1090, Praha (okres Praha)


99 Kč

The Gaming Music Live Vol. 2Bohemian Symphony Orchestra Prague představí ve Smetanově síni Obecního domu v Praze 10.6.2024 pokračování úspěšného projektu The Gaming Music Live. To nejlepší z hudby videoher bude provázet unikátní video projekce a světelná choreografie.Se svým prog...více



Popis akce Festival studentský filmů FOFR- Praha

Jsme festival nezávislých studentských filmů, který chce propojovat mladé filmaře napříč věkovými kategoriemi! 

Studentský festival Fofr si klade za cíl propojit mladé filmaře mezi sebou. Zaměřujeme se na tvorbu všech mladých tvůrců ve věku 15-25 let, kteří mají chuť ukazovat své filmy a mluvit o nich. Hledáme především filmaře z Prahy, z celé České republiky, ale nabízíme i prostor pro filmaře z celého světa, převážně pak z Evropy.

Pro festival je důležité, aby se filmy pouze nepouštěly divákům, ale aby se o nich především diskutovalo s ostatními tvůrci, ale i s diváky z řad širší veřejnosti. V rámci festivalových dnů (26. – 27. května) máme naplánované diskuze po každém filmovém bloku, které budou vést zkušení lektoři z oblasti filmových studií. Ještě důležitější než názory zkušených filmových teoretiků, budou názory vrstevníků a diváků, kteří budou mít možnost se k jednotlivým filmům vyjádřit. Další možností, jak budou moci návštěvníci předat zpětnou vazbu mladým tvůrcům, bude tzv. systém obálek, do kterého bude možné vkládat vzkazy.

Rádi bychom také tvůrcům zprostředkovali setkání s významnými českými režiséry. Spíš než jejich aktuální tvorbě, bychom se radši věnovali jejich začátkům a studentské tvorbě. V rámci těchto setkání by se promítaly jejich prvotiny nebo studentské filmy.

Chceme, aby tento festival byl maximálně inspirativní a prohluboval zájem o studentskou nezávislou filmovou tvorbu.


Film Festival studentský filmů FOFR v Praze 2023


Další film v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Festival studentský filmů FOFR- Praha -Kino Kavalírka, Plzeňská 210, Praha