Úvod  -> Přednášky v Olomouckém kraji  ->  Přednášky v Olomouci

Divoký Madagaskar – Kateřina a Miloš Motani

pondělí

20.2.2023

18:00

Velký sál Záložny v Litovli

Cena:100 a 140 Kč

Uložit do Google kalendáře


PRODEJ VSTUPENEK Divoký Madagaskar – Kateřina a Miloš Motani -Velký sál Záložny v Litovli

Popis kulturní akce Divoký Madagaskar – Kateřina a Miloš Motani

Říká se, že Madagaskar je zbytek dávného tajuplného potopeného kontinentu Lemurie. Červený ostrov je domovem rostlin a zvířat, které nikde jinde nenajdete. Ve větvích mají své rejdiště lemuři s kožíškem jak plyšáci a tlapkami jako samet. Za svou kořistí se plíží fosa. Najdete tady deštný prales, mangrovy, kokosové palmy, banánové plantáže, rýžová pole, mohutné baobaby, suchý opadavý les i trnitou buš. Lidé na Madagaskaru jsou velmi chudí, pracovití, veselí a nesmírně srdeční.

Tentokrát vás Kateřina a Miloš Motani zavedou na fascinující ostrov. Madagaskar prozkoumají od východu na západ a od severu na jih. Obklopí je podivný zvířecí svět a neméně úchvatná vegetace. Osmdesát procent rostlin a zvířat se totiž vyskytuje pouze tady. Nejprve s nimi zavítáme do parku Arcandia, kde žije mnoho druhů lemurů, „nejošklivější" zvíře na světě aye–aye a v husté vegetaci se ukrývají chameleoni všech velikostí, gekoni, hroznýši a pestrobarevné žáby. Poplavíme se k bývalému pirátskému ostrovu St. Marie, kde se v zátoce zdržují velryby a na západním pobřeží dominují ohromné baobaby. V rezervaci Kirindy se cestovatelé vypraví na noční výpravu za velmi vzácným druhem potkana. Ovšem pozor, hustým lesem slídí i podivná psokočka fosa! Poté se vydáme na dalekou a náročnou cestu do oblasti Tsingy de Bamaraha. Budeme se proplétat skalním labyrintem, šplhat po ostrých vápencových špičkách a prodírat se divokými jeskyněmi. Uvidíme trnitou buš plnou těch nejpodivnějších rostlin a lemura kata a úžasné Malgaše. Ocitneme se také mezi pravými zlatokopy a mezi hledači safírů.

Všechno tohle, ale ještě mnohem víc, můžete vidět ve fotograficko filmové projekci manželů Motani v pondělí 20. února od 18 hodin ve Velkém sále Záložny. Vstupné v předprodeji 100 Kč, na místě 140 Kč. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informačním centru Litovel.


Další přednášky v Olomouci
ULOŽIT SI TUTO AKCI

propagace@mklitovel.cz
http://www.mklitovel.cz

Divoký Madagaskar – Kateřina a Miloš Motani -Velký sál Záložny v Litovli
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)