Úvod  -> Divadlo v Pardubickém kraji  ->  Divadlo v Ústí nad Orlicí

Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc na Čečetkově statku

čtvrtek

25. 8. 2022

20:00

Lhůta 20, Vysoké Mýto

Cena:290

Uložit do Google kalendáře


PRODEJ VSTUPENEK Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc na Čečetkově statku -Lhůta 20, Vysoké Mýto

Popis kulturní akce Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc na Čečetkově statku

Kapela Něžná noc:

  • Blanka Šrůmová: klávesy, zpěv 
  • Jan Sahara Hedl: kytara, zpěv 
  • Tomáš Valášek: elektrická kytara 
  • Aleš Zenkl: basa 
  • Pavel Attel: bicí 

Zpěvačka BLANKA ŠRŮMOVÁ vystupovala v devadesátých letech se  skupinou Tichá dohoda, se kterou vydala celkem 12 alb a 2x byla  nominována na Zpěvačku roku (Ceny Akademie 1993, 94). Jejími nejznámějšími hity se staly písně Marioneta a Večírek osamělých  srdcí. Následovala dvě alba sólová : Neviditelná (2001, Sony Music) a  Underground (2005,Saturn). Poté vystupovala se svojí kapelou a zúčastňovala se různých projektů.  Zatím poslední sólové EP Divokej Praha-západ vydala v roce 2014 u  Warner Music. 

 

JAN SAHARA HEDL je český zpěvák, textař a písničkář, vystupoval s  DG 307 a také se svojí skupinou Duševní hrob. Zakladatel a autor písní  skupiny Precedens - s Martinem Němcem, se kterou nazpíval známou  píseň Tisíc jmen. Po odchodu se věnoval vlastní tvorbě. Jako textař psal nadále pro Báru Basikovou (Souměrná, atd.),  Kamila Střihavku (Když se snáší déšť, atd.) a další interprety.  Nadále spolupracuje s Michalem Pavlíčkem na jeho projektech  (Excalibur, Obraz Doriana Graye nebo na sólovém albu Pošli to tam).  Jejich nejnovějším společným počinem je titulní píseň do romantické  komedie Ženská na vrcholu s názvem Tohle není pláč (2019).  Sólová alba:  Tajnej svatej (1994)  Šílený pondělí (1995)  Matka Zebra(2001) S Blankou se potkali v roce 2014. Brzy založili vlastní kapelu Něžná noc. 

 

Kapela Něžná noc jejich první společné album dostalo název „Neměj strach“ podle  stejnojmenné písně.  Obsahuje 12 původních skladeb. (vyd. Galén Praha, 2016) a vyšlo i na  vinylu. Bylo oceněno časopisem Rock and Pop (1.místo jako Album roku 2016). Skupina byla navržena na Žánrové ceny Anděl 2017 v kategorii  Rock and pop. Druhé album vyšlo v březnu 2018 opět u Galénu pod  názvem Tak se věci mají. Skupina k němu natočila videoklip Jasnej den  (k vidění na youtube). Ve vinylové verzi bylo vydáno v květnu 2019. Sahara byl již třikrát navržen jako Osobnost roku na Radiu Beat (2019). Po šesti letech existence kapela mění obsazení a od září nastupují noví  spoluhráči Aleš Zenkl (basa) a Pavel Attel (bicí), se kterými se Blanka  potkala již během své kariéry ve skupině Tichá dohoda. Pětici doplňuje  také Janův dřívější spoluhráč z Precedens, fenomenální kytarista Tomáš Valášek (2020). Nejlepším zážitkem jsou živá vystoupení, kus české  hudební historie, dvě charismatické osobnosti, propojení jejich hlasů,  kvalitní písně a zajímavá interpretace.

 

Cena při registraci online 290 Kč, při prodeji na místě 310 Kč


Další divadelní představení v Ústí nad Orlicí
ULOŽIT SI TUTO AKCI

hanys@hanycom.cz
https://www.cecetkuvstatek.cz

Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc na Čečetkově statku -Lhůta 20, Vysoké Mýto
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)