Úvod  -> Koncerty v Plzeňském kraji  ->  Koncerty v Domažlicích

Aida Mujačić

Akce již proběhla

23.4.2023

Akce již proběhla

Synagoga Kdyně


Aktuální Koncerty v Domažlicích


So

Kulturní Dům, Mrákov, Mrákov (okres Domažlice)


300 Kč

MRÁKOVSKÝ WOODSTOCK!!!!! Jedinečný tříhodinový koncert v sobotu 9.10. od 20:00 v KD Mrákov. Legendární Karel Kahovec vystoupí společně s jednou s nejlepších světových Beatles Revival kapel - The Beat...více



Popis kulturní akce Aida Mujačić

Zpěvačka a pianistka Aida Mujačič se narodila v městě Tuzla v bývalé Jugoslávii. Jako dítě zažila válku na území Bosny a Hercegoviny v 90. letech minulého století. V současnosti žije v Praze, kde se věnuje propagaci bosenských lidových písní včetně židovských v jazyce ladino (středověké španělštině), které na Balkáně v 90. letech 19. století sbíral etnograf a malíř Ludvík Kuba. Zaujala ji i tvorba terezínského vězně Karla Reinera (1910 – 1979), kterou přetvořila do programu Reiner(kace).

V roce 2023 uplyne 110. výročí narození spisovatele Norberta Frýda, který byl spolu s Karlem Reinerem autorem pásma dětských písní Květovaný kůň a vytvořili spolu i představení Esther, které inscenovali v ghettu Terezín. Program také reaguje na to, že Frýdův tatínek coby voják rakousko-uherské armády sloužil na Balkáně a byl fascinován zdejším žánrem milostných písní, sevdalinkami. Ty tvoří oblouk pro spojení mezi Terezínem, válkou v Bosně v 90. letech 20. století a nadějí, že láska zvítězí nad nelidskostí.


Koncert Aida Mujačić v dubnu 2023 v Synagoga Kdyně


Další koncerty v Domažlicích
ULOŽIT SI TUTO AKCI

https://www.mkskdyne.cz/

Aida Mujačić -Synagoga Kdyně